Fondsevent: BNP Paribas en het Eureka van smart food


De wereld staat voor een formidabele uitdaging: de wereldbevolking stijgt tot 10 miljard in 2050. Al die monden voeden, wordt met een Klimaatakkoord dat stelt dat de CO2-uitstoot juist drastisch omlaag moet, wordt een enorme uitdaging. Maar de oplossing is verrassend simpel: efficiënter en duurzamer te werk gaan.
Michael Landymore, senior portfoliomanager bij Impax Asset Management

Dat zegt Michael Landymore, senior portfoliomanager bij Impax Asset Management, een partner van BNP Paribas AM. Want nu wordt 25 tot 30 van alle op de aarde geproduceerde voedsel en verpakkingen verspild. Dat kost jaarlijkse 2300 miljard euro en is goed voor maar liefst 7 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Dat kan dus veel beter, stelt Landymore, die het Parvest Smart Food fonds bestiert. 

Dit fonds belegt in aandelen van bedrijven die innovatief inspelen op de roep om efficiënter, veiliger en duurzamer voedsel te produceren. Dat is het thema dat BNP Paribas op het Fondsevent van 25 september tijdens haar break out sessie aan de orde zal stellen. Dat doet zij echter niet door belegger Landymore aan het woord te laten, maar door juist een ondernemer het woord te geven waarin het Smart Food fonds zou kunnen beleggen, omdat het innovaties heeft bedacht om de productie efficiënter, veiliger en duurzamer te maken. 

De ondernemer gaat in gesprek met Harm Edens, die als programmamaker bij BNR Nieuwsradio actief is op het terrein van duurzaamheid, en met het publiek.

In de track 'Morgen is allang begonnen' is behalve met BNP Paribas AM, ook Janus Henderson met klimaatverandering van de partij, alsook Pictet Asset Management dat ingaat op duurzaam themabeleggen.

Het Fondsevent viert op maandag 25 september zijn tiende editie, getiteld 'Op het breukvlak van Oud & Nieuw'. Naast een plenair gedeelte, vinden er drie rondes van break outs plaats, die één keer worden herhaald. In dit gedeelte presenteren negen fondshuizen hun belangrijkste visies en strategieën van dit moment.

De dag wordt beëindigd met een key note van Peter van der Wel, futuroloog en trendwatcher (waardering: 9,2+). Verder zijn er inspirerende optredens van de econoom, de neuropsycholoog, de fluisteraar en de transitiemanager. Dagvoorzitter is Rens de Jong, die in 2014 werd gekozen tot de beste van zijn vak.

Het Fondsevent is het grootste kennis- en netwerkevent voor beleggingsprofessionals in Nederland: private bankers, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders zijn van harte welkom.

Meer achtergronden over het Fondsevent - plenair:

Meer achtergronden over de break out sessies: