Masterclass duurzaamheid: Engagement in de praktijk


Assetmanagers hebben door hun aandeelhouderschap veel invloed op ondernemingen en hun omgang met duurzaamheid. Op 27 oktober organiseert Fondsnieuws een masterclass over hoe fondshuizen met deze invloed omgaan.

Tijdens deze masterclass komen de instrumenten die zij tot hun beschikking hebben uitvoerig aan bod. Denk daarbij aan engagement en voting, maar ook de selectie van bedrijven met concrete oplossingen die inspelen op bepaalde thema's in relatie tot dit onderwerp. Ook wordt belicht hoe de impact daarvan tastbaar gemaakt kan worden in de communicatie met de eindklant.

De bijeenkomst vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en staat onder leiding van Rens de Jong.

Het programma is als volgt:

12.00 uur Inloop, registratie en lunch

13.00 uur Welkomstwoord door Rens de Jong

13.05 uur Mark van Baal van Follow This, luis in de pels van Shell. Hij bewijst dat elke aandeelhouder, hoe klein ook, er een is om rekening mee te houden.

13.30 uur Fondsmanager Nick Anderson van Henderson over beleggen in bedrijven die oplossingen bieden

14.00 uur Executive director Martijn Oosterwoud van Robeco en active ownership specialist Bas Knol van RobecoSAM over ESG-beleid in beleggingsportefeuilles en de communicatie daarover met klanten

14.30 uur Pauze

15.00 uur ESG-analist Seema Suchak van Schroders over hoe je engagement tot een succes maakt

15.20 uur Directeur verantwoord beleggen Marieke de Leede en Fondsmanager Jan Willem Berghuis van Kempen over engagement en smallcapbeleggen

​15.40 uur Discussie 

16.00 uur Borrel

De masterclass is bestemd voor beleggingsadviseurs, private bankers, vermogensbeheerders, gatekeepers en consultants.

Aanmelding is gratis en kan via deze deze link