Racen en beleggen draait allebei om risicomanagement


Als Formule 3-coureur wordt Wouter van Eeuwijk in 1999 op de Nürburgring aangereden. Hij crasht. Sindsdien is hij verlamd. Hij kan alleen zijn hoofd nog bewegen. Maar hij zit niet bij de pakken neer. Tegenwoordig runt hij analyseplatform Winvestor.
Wouter van Eeuwijk

Winvestor is een geautomatiseerd platform dat aandelen analyseert, vergelijkt en waardeert. Naar eigen zeggen stelt het systeem klanten in staat om binnen vijf minuten te beslissen welk aandeel ze willen kopen en wanneer ze dat willen. Geïnteresseerden kunnen een abonnement afsluiten voor een maand, een jaar of voor het leven. 

Van Eeuwijk begon met beleggen omdat hij de adrenaline miste die bij het racen kwam kijken. Hij ging er vol in en maakte veel beginnersfouten, zoals achter hypes aangaan, maakte mooie rendementen, maar verloor ook veel geld. Dat moet anders, dacht hij en hij besloot het beleggen gestructureerd te gaan aanpakken.  

'Beleggers zijn onderverdeeld in mensen die speculeren of bewust investeren', schrijft Van Eeuwijk aan Fondsnieuws in een bijdrage waarin hij uitlegt wat hij doet en hoe hij daartoe gekomen is. 'Vaak wordt op basis van geruchten, tips of mediaberichtgeving gekocht. Dit is een pure gok, of de hoop dat er iemand gevonden wordt, die meer voor het aandeel gaat betalen.