Regioanalyse: Europese aandelen ready for take off


De eerste tranche van het Emmanuel Macron-effect is binnen. De MSCI iShares France ETF (EWQ) boekte in april het hoogste rendement van alle asset categorieën in de wereld: 5,7 procent. Toch zit er meer in het vat zitten als hij zondag de definitieve stembusgang wint. Vooral pharma, banken, autoindustrie en bouw zijn kansrijk.
Emmanuel Macron

De opluchting was afgelopen twee weken groot. Beleggingsstrategen en asset allocatie-specialisten broeden al langere tijd op een rotatie ten gunste van Europese aandelen nu Amerikaanse aandelen aan de prijzige kant zijn en Europa een mooie visvijver is voor wie naar ondergewaardeerde aandelen en sectoren zoekt.

In reactie op de eerste stembusgang van 23 april, die Macron won met Marine le Pen van het Front National op de tweede plek, sprong de Franse CAC 40 naar een hoger niveau. De verwachting is dat Macron het komende zondag kan 'afmaken', al is de vrees dat het lange weekend ervoor kan zorgen dat zijn aanhang voor de rit naar het buitenhuis kiest en vergeet dat Marine le Pen wellicht een kleinere, maar een verbeten, fanatieke aanhang heeft die zich de kans niet laat lopen om de macht in het Elysée te bemachtigen.