T. Rowe Price grote winnaar Morningstar Awards


T. Rowe Price heeft donderdagavond in Amsterdam de Morningstar Award voor beste asset manager in alle asset-categorieën gewonnen. Het fondshuis kreeg daarnaast de prijs voor beste fondshuis op het gebied van obligatiefondsen.

Het beste fondshuis op het gebied van aandelenfondsen was dit jaar in de beoordeling van Morningstar voor Comgest.

Zowel in 2016 als in 2017 won Fidelity nog de prijzen voor beste fondshuis in alle drie deze categorieën, maar aan deze zegereeks kwam nu dus een einde. Fidelity was wel genomineerd als beste fondshuis obligatiefondsen en beste fondshuis in alle asset categorieën. 

Naast deze overall-categorieën waren er ook prijzen in een aantal aparte asset classes.

Beste mixfonds

De prijs voor het beste mixfonds was voor het JP Morgan Balanced Fund. Zowel in 2017 als 2016 was de prijs in deze categorie voor NN, maar vanwege tegenvallende resultaten afgelopen jaar, wist NN deze koppositie niet vast te houden en was er dit jaar geen fonds van deze asset manager onder de genomineerden in deze categorie. 

Beste obligatiefonds

Als beste obligatiefonds werd het Optimix Income Fund bekroond. 

Beste aandelenfonds Europa

Het beste aandelenfonds Europa was volgens Morningstar MFS Meridian European Value.

Beste aandelenfonds wereldwijd

Als beste wereldwijde aandelenfonds werd aangewezen het Fundsmith Equity Fund Feeder.

Beste aandelenfonds Nederland

En last but not least, de Morningstar Award voor het beste Nederlandse aandelenfonds was voor Kempen Orange. Ook genomineerd in deze categorie waren het Add Value Fund en de Think AEX ETF.

In het Fondsnieuws-magazine dat op 21 maart verschijnt, staat een interview met de bekroonde Kempen-manager Joop Witteveen in het kader van een serie 'de passie voor beleggen'. 

Meer achtergronden op Fondsnieuws:

@ redactie: de firma heet T. Rowe Price, niet T. Row Price
Willem.redert@g...