Woensdag verschijnt nieuw Fondsnieuws-magazine!


Woensdag verschijnt weer een nieuw Fondsnieuws-magazine. Hierin onder meer een interview met de vooraanstaande Britse econoom Sony Kapoor.

Hij schetst een somber beeld van Europa. ‘Overal zijn potentiële conflicthaarden: tussen jong en oud, tussen Noord- en Zuid-Europa en tussen arbeid en kapitaal’. Zijn stelling is dat de gouden tijden nu echt voorbij zijn in Europa. 

Dit roept de vraag op hoe je je als belegger momenteel het beste kunt positioneren. Sinds de correctie op de financiële markten eerder dit jaar, is de volatiliteit weer helemaal terug. Is het eindspel begonnen? Strategen van ABN Amro, Achmea Investment Management en multi-family office Clavis geven hun visie.  

Verder onder meer een interview met Robeco-topman Gilbert Van Hassel. Hij vertelt over zijn strategie gericht op kostenbesparing en het aanbrengen van focus. 

Ook in het magazine: een uitgebreid gesprek met Ken Fisher, de oprichter van het van oorsprong Amerikaanse Fisher Investments dat sinds een aantal jaren ook actief is als vermogensbeheerder in Nederland. Het bedrijf heeft een geoliede marketingmachine en werkt lokaal met zelfstandige sales-agenten. Klanten worden vervolgens bediend vanuit Londen.

Nieuw is dit keer de rubriek ‘De passie voor beleggen’, waarin vooraanstaande beleggers vertellen wat hen drijft. Een van de ‘grand old men’ van het smallcapbeleggen Joop Witteveen van Kempen bijt het spits af.

Het thema-gedeelte van het magazine is dit keer gewijd aan zelfstandige vermogensbeheerders. Hierin onder meer aandacht voor de vraag waarom er niet meer fusies en overnames zijn en een overzicht van de nieuwkomers vorig jaar. 

Verder een antwoord op de vraag wat je het beste kunt doen om de imagoschade zo klein mogelijk te houden als een van de ergste nachtmerries voor een vermogensbeheerder bewaarheid wordt en je te maken krijgt met een inval door de Fiod of het sluiten van een fonds op last van de AFM.  

Het nieuwe Fondsnieuws-magazine is onderdeel van het FN Totaal-abonnement en verschijnt daarnaast onder meer als bijlage bij het Financieele Dagblad.

Meer informatie over de abonneeproposities van Fondsnieuws vindt u hier.