BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie


De wereldwijde COVID-19 lockdown versnelt de adoptie van nieuwe technologieën. Welke kansen kan dit voor beleggers opleveren?

Senior beleggingsstrateeg Daniel Morris en Pam Hegarty, senior portfolio manager en equity analist, bespreken de trends en kansen in disruptieve technologieën temidden van de coronaviruspandemie.

 

De COVID-19 beperkingen hebben de digitalisering een zet in de rug gegeven. Thuisblijven en -werken geven een impuls aan e-commerce, werken op afstand en andere technologieën. Eén senior techindustrieleider refereerde al aan "twee jaar digitale transformatie in twee maanden".

 

Er lijken zich verschillende belangrijke trends af te tekenen:

 

Groeiende adoptie van cloud-computing gedreven door de behoefte aan werken op afstand, online entertainment en tele-geneeskunde. Overheden maken steeds vaker gebruik van “massameldsystemen” (MNS) om dringende communicatie uit te zenden. Dienstverleners gebruiken augmented reality (AR) via de smartphones van hun klanten om problemen op afstand te identificeren en te verhelpen.

 

Meer e-commerce en digitale betalingen: Visa meldde dat in Latijns-Amerika het online-gebruik van Visa-creditcards in een kwartaal met 20% steeg. En er is een snelle toename van "card not present" transacties die ofwel online of telefonisch plaatsvinden.

 

Dankzij de vaak flexibele en lokale aard maken particulieren en bedrijven meer gebruik van 3D-printen. Zo produceren medewerkers van Cisco bijvoorbeeld “face shields” voor zorgmedewerkers. Naast robots in fabrieken is er een groeiend interesse in software om klantenservice en andere zakelijke functies te automatiseren.

 

Beleggingsstrategie: Gericht blijven op langetermijnthema's

 Er blijft onzekerheid bestaan over zowel de duur van de pandemie als de ernst van de recessie. De beurzen zouden wel eens te optimistisch kunnen zijn over de timing en de omvang van een economische opleving.

 

Het zou een geschikte investeringsstrategie voor beleggers kunnen zijn om zich te concentreren op langetermijngroeithema's.

 

Lees een volledige analyse van de beleggingskansen van disruptieve technologieën.

Luister ook naar de podcast met Pamela Hegarty, "Meeliften op de digitale transformatie met Amerikaanse aandelen’.