Candriam


Candriam is een multidisciplinaire vermogensbeheerder en erkend marktleider in het segment duurzaam beleggen. De naam CANDRIAM (Conviction AND Responsibility In Asset Management) weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf. Candriam is al sinds 1996 een voorloper op het gebied van duurzaam beleggen en toont zijn commitment omtrent ESG-kwesties als volgt:

  1. Streeft ernaar om jaarlijks 10% van zijn netto beheervergoedingen van alle Sustainable fondsen aan onderzoek, stichtingen en sociale projecten te doneren.
  2. Is een oprichtende ondertekenaar van de “UN Principles of Responsible Investment” en behoort tot de 2020 PRI Leaders’ Group.
  3. Met de lancering van de Candriam Academy, wordt een opleidingsplatform aangeboden om de kennis over duurzaam en verantwoord beleggen te vergroten.

 
Met circa 600 professionals in meer dan 20 landen beheert Candriam circa 150 miljard euro (per 30/06/2021). Candriam onderscheidt zich op het gebied van Duurzame Aandelen, Investment Grade Corporate Bonds, High Yield, Emerging Markets en Thema´s. Als alternatieve beleggingen biedt Candriam Private Equity, Private Debt en Real Estate aan.

Candriam heeft een sterke moedermaatschappij New York Life (NYL) die opgericht is in 1845. NYL is momenteel één van de grootste levensverzekeraars in de wereld en heeft de hoogste kredietratings AAA (Fitch), Aaa (Moodys) en AA+( S&Ps) toegekend gekregen.

Publicaties