Columbia Threadneedle Investments


Columbia Threadneedle Investments is een toonaangevende, wereldwijd opererende vermogensbeheerder met een breed aanbod van actief beheerde beleggingsstrategieën en -oplossingen voor particulieren, institutionele beleggers en ondernemingen over de hele wereld.

Met meer dan 2000 werknemers, waarvan meer dan 4501 beleggingsdeskundigen verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië, beheren we 412 miljard2 EUR aan activa, verdeeld over aandelen uit ontwikkelde en opkomende markten, vastrentende fondsen, mixfondsen (op basis van assetallocatie) en alternatieve beleggingsfondsen.

Succesvol beleggen voor onze cliënten staat bij ons centraal. Het onderling uitwisselen en bespreken van beleggingsideeën in onze op samenwerking gebaseerde cultuur zorgt voor een verrijking van het beleggingsproces van onze teams. Middels een op rendement gerichte, risicobewuste en op teamwork gebaseerde beleggingsaanpak streven we naar het beleggingsresultaat dat de cliënt verwacht.

1Per 31 december 2017
2AUM van EUR 412 mld.: het betreft hier de totale activa onder beheer van de onderdelen van de groep Columbia en Threadneedle per 31 december 2017. Bron: Ameriprise Financial Q4 2017 earnings release.

Publicaties