Kempen: Hoe data-analyse het credit investeringsproces verbetert


De aandelenmarkten bieden een breed scala aan mogelijkheden voor beleggers, maar de kredietmarkten zijn nog complexer om te navigeren.

Dat komt omdat elk uitgevend bedrijf meerdere uitstaande obligaties kan hebben met verschillende looptijden, obligatieformaten of verschillende plaatsen in de kapitaalstructuur. In dit artikel hebben we het over enkele tools voor data-analyse die we hebben ontwikkeld om te helpen de beste kansen voor onze klanten te bepalen tussen alle beschikbare kansen op de markt.

Ons Credit-team gebruikt een gedisciplineerd beleggingsproces dat top-down en bottom-up analyse combineert. Onze top-down analyse kijkt naar de trends en thema's die de markten en sectoren aansturen. Op basis van deze analyse bepalen we het risiconiveau in de portefeuille en de verdeling over de sectoren. Individuele veiligheidsselectie is het resultaat van onze bottom-up analyse, waarbij we kijken naar de basisprincipes van het bedrijf en posities in relatieve waarde innemen. We maken veel gebruik van data-analyse tools om ons te helpen met relatieve waardeanalyse. 

Lees verder op onze website