Beleggingen BPZ naar BNP Paribas IP


BNP Paribas Investment Partners is per begin dit jaar benoemd als externe vermogensbeheerder voor Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zuivel en aanverwante industrie (BPZ).

Dit meldt BNP Paribas in een persbericht. Eerder kwam naar buiten dat het vorig jaar opgezette pensioenfonds de administratie over had gedragen aan Syntrus Achmea. 

Matchin en return

BNP Paribas wordt verantwoordelijk voor het beheer van de matching en return portefeuille van BPZ. Een matching portefeuille betreft het deel van de portefeuille dat de pensioenverplichtingen dient te volgen, een return portefeuille het deel waarmee extra rendement beoogd wordt. 

Selectieproces

Het fonds zegt te hebben gekozen voor BNP Paribas na een uitvoerige selectie. BPZ-bestuurder Martin de Gelder: 'Na een grondig selectieproces heeft BNP Paribas Investment Partners ons overtuigd van haar expertise op het gebied van vermogensbeheer. Bij de keuze voor BNP Paribas hebben zaken als balansbeheer, risicobeheer en een kostenefficiënte uitvoering een belangrijke rol gespeeld.'

Institutioneel salesmanager Rogier van Harten van BNP Paribas ziet 'dit als een erkenning van de kwaliteit van onze dienstverlening'.

Meer achtergronden op Fondsnieuws: