De beste Fondsnieuws-artikelen van 2018


Wat zijn de journalistieke hoogtepunten van Fondsnieuws van 2018? Die vraag stelden we ons als redactie terugkijkend op een boeiend en zelfs onvoorspelbaar jaar. We kwamen tot de volgende twaalf artikelen om dat jaar te duiden. We stellen de stukken voor deze gelegenheid volledig open.
Met vuurwerk het jaar uit

2018 was voor Fondsnieuws het jaar dat het zijn tiende verjaardag vierde: opgericht als besloten vennootschap op 10 juli 2008 en live gegaan met een website op 28 augustus - slechts twee weken voor de ondergang van Lehman Brothers. De rest is geschiedenis. 

2018 markeert in menig opzicht het einde van de nasleep van die kredietcrisis. De beurzen beleefden één van de langste bullmarkten uit de geschiedenis, maar het einde van het beleid van kwantitatieve verruiming, een verkrappend rentebeleid in de VS en een conjunctuurcyclus die tot een einde lijkt te komen, gecombineerd met wisselende machts- en krachtsverhoudingen in de wereld, duiden op een transitie naar -zelfs - een nieuw tijdvak. 

De redactie heeft in onderstaande twaalf artikelen die transitie voor zijn lezers willen duiden. Het zijn artikelen die tot de Premium artikelen van Fondsnieuws behoren. Klik hier hoe u abonnee kunt worden en het beste van Fondsnieuws dagelijks in uw mailbox kunt ontvangen. 

Visie op markt en economie:

Grootbanken:

Asset management:

Institutioneel:

Vermogensbeheerders: 

Klimaatverandering

Wet- en regelgeving: